Hírek

30 már
Hiánypótló zenepedagógiai tananyagok
A zenei felsőoktatásban hasznosítható, az elméleti ismereteket több hangszer területén feldolgozó e-learning tananyagokat készítettek, valamint magyar és angol nyelvű, a zenepedagógiai kutatásokat bemutató tanulmányköteteket is megjelentettek a Zeneművészeti Kar oktatói.
25 már
Elsöprő siker a zenei versenyen
Kiemelkedő eredményt ért el a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar ének tanszékének négy hallgatója a III. „Wiener Klassiker” Danubia Talents Nemzetközi Zenei Versenyen. A diákok teljesítményét nemzetközi szakemberekből álló zsűri értékelte.
25 már
Megjelent az új Egyetemi Élet
Debrecen lehet a jövőben a hazai vakcinagyártás központja – olvasható az egyetemi magazin friss számában, amely egyebek mellet Kozák Luca, a Debreceni Egyetemen tanuló atléta jövő évi terveiről is ír, valamint felidézi az intézmény Kassai úti campusának történetét.
23 már
Örömzenéltek az egyetem zeneművészei
A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara is csatlakozott ahhoz a nemzetközi kezdeményezéshez, melyben közös zenéléssel ünnepelték a régizene európai napját és Bach születésnapját. Számos európai város zenészei mellett a DE több hallgatója és oktatója is hangszert ragadott.
17 már
Kitüntetések az egyetem dolgozóinak
Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából a Debreceni Egyetem vezetése idén is több mint száz munkatársát részesítette kitüntetésben. A most odaítélt Kiváló Dolgozó és Rektori Elismerő Okleveleket a járványhelyzet miatt később adják át.
16 már
Gratulálunk!
Magyar Arany Érdemkeresztet kapott Dr. Váradi Judit zongoraművész, művészeti menedzser, a DE Zeneművészeti Kar egyetemi docense.
16 már
Kitüntetések a nemzeti ünnepen
A Debreceni Egyetem több kiváló oktatója és munkatársa részesült elismerésben a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából. A legmagasabb állami kitüntetéseket Magyarország köztársasági elnöke adományozza. A járványhelyzet miatt a most odaítélt kitüntetéseket csak később vehetik át a díjazottak.
09 már
Megjelentek a Debrecen Kultúrájáért Alapítvány pályázati felhívásai
Alkotói ösztöndíjra pályázhatnak a debreceni művészek és „Debrecen Kultúrájáért Díjra” várja a javaslatokat a Debrecen Kultúrájáért Alapítvány.
09 már
Adrovicz István emlékére
Szomorú megdöbbenéssel kaptuk a hírt, melynek árnyéka már hónapok óta fejünk felett lebegett: Adrovicz István tanár úr elköltözött földi világunkból.
08 már
Online felvételi konzultáció a Szolfézs-Zeneelmélet, Karvezetés Tanszéken
Kedves Felvételizők! Tájékoztatjuk Önök, hogy a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának Szolfézs-Zeneelmélet, Karvezetés Tanszéke...

Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.