Egyetemi polgárok a színpadon

2020, október 14 - 15:50
Tehetséges és a színház iránt rajongó egyetemi dolgozók lépnek színpadra a hétvégén az oDEon Egyetemi Színházban. Az amatőr társulat az Anconai szerelmesek című zenés vígjátékkal mutatkozik be a Böszörményi úti játszóhelyen.

Már hetek óta zajlanak a próbák az ODEonban, ahol rendhagyó előadásra készülnek: vasárnap láthatja a publikum az Egyetemi PolgáRock nevű amatőr színházi társulat bemutatkozó darabját. A fellépők tehetségüket elsőként az Anconai szerelmesek című elődásban mutathatják meg. Velük kapcsolatban igazi különlegesség, hogy mindannyian a Debreceni Egyetemen dolgoznak.

Végh Veronika, az oDEon színházi társulat vezetője elmondta: hosszú hetek óta, nagy érdeklődés közepette próbál az amatőr társulat, hamarosan felmegy a függöny. A színészek profi körülmények között készülhettek a fellépésre, ugyanis a díszletet az egyetemi teátrum a Veres 1 Színháztól kapta kölcsön erre a különleges alkalomra.

A társulat tagjai ugyan különböző területeken tevékenykednek, ám közös bennük a színház iránti rajongás. A színészek között olyan szakemberek vannak, akik többek között a gazdaság, a sport és a tudomány területéről érkeztek.

Tomaót Stündl László, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánja alakítja, Giovannit Dékán Tamás, a Magyar Sport- és Életmódfejlesztő Klaszter Kft. ügyvezetője, Dorinát Hamvasné Homonnai Emese, a DE Közbeszerzési Igazgatóságának vezetője, Agnese-t Bácsné Bába Éva, a Sportgazdasági és -menedzsment Intézet igazgatója játssza. Vittoria szerepében Lócziné Kovács Mariannt, a DEAC ügyvezetőjét, Drusilla szerepében Becsky-Nagy Patríciát, a Pénzügyi nem önálló Tanszék vezetőjét láthatja a közönség. Lukreziót Balázs Gyula, a DE Tudományos, Technológiai és Innovációs Park Nonprofit Kft. ügyvezetője, Luigit Lóczi László, Luciát pedig Barcsay Edit játssza majd.

Alkalmi társulatról van szó, de a terv az, hogy ne csak egyszeri élmény legyen az egyetemi színészek játéka, hanem időről-időre visszatérjenek majd a színpadra. Az előadást október 18-án, vasárnap 16 órától rendezik meg a Böszörményi úti campuson található oDEon Egyetemi Színházban.

Sajtóiroda - BZ


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.