Huszadik évét ünnepelte a Lovarda

2019, december 10 - 09:54
Két évtized, négyezer rendezvény, kétmillió látogató - jubileumi rendezvényen idézték fel az intézmény két évtizede tartó sikertörténetét. Az eseményen elhangzott, hogy a Lovarda nem csak a Debreceni Egyetem, hanem a város életében is meghatározó szerepet tölt be.

Már húsz éve működik Debrecenben, a Kassai úti campuson a Lovarda. Az épület  szakmai konferenciáknak, pódium beszélgetéseknek, tudományos és kulturális eseményeknek, koncerteknek adott otthont, emellett a Debreceni Egyetem hallgatóinak kedvelt szórakozási helyszíne is. A kínált programok és szolgáltatások mellett sokan speciális atmoszférája, hangulatos arculata miatt kedvelik a Lovardát.

A rendezvényközpont születésnapját pénteken este, egy évadzáró jubileumi rendezvényen ünnepelték meg.

Bács Zoltán kancellár beszédében hangsúlyozta, a Lovarda nem kizárólag egy szabadidős centrum, hanem értelmiségi közéleti központ is lett húsz év alatt.

A kancellár felelevenítette a Lovarda és a HAHA egyesület kapcsolatát. A kezdetekről szólva idézett abból az 1998-as levélből, amelyben az épület hasznosítása kapcsán fogalmaztak meg '98-ban a Debreceni Egyetemi Szövetség szenátusi tagjainak.

Ebben többek között az is olvasható, hogy a Lovarda a működését tekintve jövőbemutató, példaértékű is lehet és az épület a konferencia-turizmus hasznos elemévé válhat.

Az eseményen Barcsa Lajos alpolgármester polgármesteri oklevelet adott át Miklósvölgyi Péternek és Páll Lászlónak, a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetőinek, ezzel elismerve a két évtizede tartó eredményes és példaértékű szakmai tevékenységüket. Az alpolgármester a Lovardával kapcsolatban személyes élményeit is felidézte, ugyanis joghallgatóként oktatási helyszín is volt számára az épület.

Körösparti Péter, a Hallgatói és Doktorandusz Képviselet elnöke azt mondta, hogy a Lovarda ma már egyfajta szellemiséget jelent, Bognár István Ádám, a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke pedig azt emelte ki, hogy a mai hallgatóknak meghatározó találkozóhely az épület, a színvonalas szórakozás, fontos hallgatói programok otthona.

Páll László, a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője a kettős évfordulóra hívta fel a figyelmet, a Lovardát ugyanis 120 éve építették, újkori története pedig 1999-ben kezdődött.

Miklósvölgyi Peter ügyvezető beszédében kiemelte, hogy a Lovarda története és sikere nagyban köszönhető az egyetem és a város együttműködésének, és a helyiek számára is különleges jelentőséggel bír, a debreceniek megszerették a helyszínt. Az ügyvezető hozzátette: ma már szinte nincs olyan debreceni ember, akinek ne lenne valamilyen Lovardához köthető élménye - legyen szó koncertről, bálokról, esküvőről vagy konferenciáról. Példaként említette, hogy az első városi bálnak is helyszíne volt az épület.Mint mondta, évente átlagosan 180 rendezvénynek ad otthont az épület, az elmúlt húsz évben közel 4000 esemény, program helyszíne volt a Lovarda, két évtized alatt pedig több mint kétmillió látogatót fogadott az intézmény.

- Ez egy olyan közösségi helyszín, ami összehozza a városi és egyetemi energiákat. Nagy előnye, hogy rengeteg benne a tér, sok terme van és emiatt az épület nagyon sok mindenre alkalmas. Az elmúlt húsz évben azért vált ennyire sikeressé a központ, mert egy olyan stáb dolgozik benne, amelyik mindig újítani akar és szeretne előre jutni – fogalmazott Miklósvölgyi Péter.

A húszéves jubileumra jelentős korszerűsítéseket végeztek az épületben, felújították a hangtechnikát és a vizesblokkokat. Az üzemeltető célja, hogy továbbra is élményt közvetítsen a Lovarda.


Sajtóiroda - BZ


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.