Diótörő 2.0 – kétszeres teltház

2019, december 18 - 15:31
Két előadáson összesen több mint ötezer ember látta az oDEonZeneTheatrum karácsonyi előadását kedden a Főnix Csarnokban. A Debreceni Egyetem zenés színházának családi musicalje jótékony célokat is szolgált.

A klasszikus mesét a 21. századi gyerekekre szabva, új köntösben vitte színpadra a társulat. A musicalben a digitális világ jellegzetességei éppúgy megjelentek, mint a babák szimbolizálta hagyományos értékek. A történetben ugyanis az Egérkirály egy számítógépes vírus képében akarta eltörölni a karácsonyt és minden fontos emberi értéket. Ez ellen harcoltak a gyerekek és a hagyományos játékok.

A Diótörő 2.0 ötlete tavaly a Karácsonyi ének című családi musical bemutatója után pattant ki a Végh Veronika produkciós vezető fejéből, de komolyabban nyáron kezdtek el foglalkozni a férjével, Csáki Szabolcs rendezővel közösen a dramaturgiával, ősszel pedig a szövegkönyv, majd a dalok is elkészültek.

A hatalmas közönségsikert arató történet nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is tartogatott mondaivalót, hiszen a szülő és gyermek viszony igen erőteljesen szerepel a darabban egy mai család karácsonyán keresztül. A látványos jelmezeket, kosztümöket, kellékeket és a színpadi játékot öt óriási LED-fal egészítette ki. 

A rendezvény díszvendége Bodrogi Gyula Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, a Nemzet Színésze volt, aki az előadás végén köszöntötte a nézőket.

A premiert délután több mint ezer hátrányos helyzetű, illetve a klinikán kezelt krónikus beteg gyermek láthatta ingyen. Az egyetemi polgárok pedig az esti bemutatóra válthattak jegyet jelképes összegért. A szervezők a befolyt összeget jótékony célra fordítják.

Sajtóiroda-TB


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.